Receptek

Babsaláta tökmagolajjal

Omlós puhára főzzük a babot. A hagymát most hosszúkásra vágjuk. A salátalével is vigyázunk, nem kell sok. A végén öntjük nyakon az olajjal. Pikáns, finom étel.

Hozzávalók

Bab, hagyma, tökmagolaj

Babsaláta tökmagolajjal
Energia tartalom
212kcal/adag

Tökmagolajos krumplisaláta

A megfőtt krumplit vékonyra szeleteljük, hogy az apróra vágott lilahagymából, ízlés szerinti ecettel, vízzel, sóval, cukorral készült salátalét jól beszívja. (Nem kell tocsogósra hagyni, mert akkor nem keveredik jól a krumpli az olajjal!) Miután megszívta magát, ráöntjük a tökmagolajat, jól összekeverjük. Ha nem elég, utána öntünk, de itt sem kell, hogy tocsogjon.

Hozzávalók

burgonya, só, ecet, cukor, lilahagyma, tökmagolaj

Tökmagolajos krumplisaláta
Energia tartalom
250kcal/adag

Olajos-fokhagymás pirított falatok

Pirított kenyeret bedörzsölünk fokhagymával. Kis tálba öntjük az olajat, nagyon kevés sót szórunk bele (nem oldja). Innen mártogatjuk a kenyérfalatkákat, vagy innen kenegetjük. Egészséges borkorcsolya.

Pirított falatok
Energia tartalom
425kcal/adag

Zöldsaláta tökmagolajjal

Bármilyen zöldsalátát megízesít a tökmagolaj. Lehet az fejes saláta, uborka, paradicsom, káposzta, rukola. Ne legyen a saláta vizes, jól rázzuk le!

Friss saláta tökmagolajjal
Energia tartalom
111kcal/adag

Egyéb ínycsiklandozó ötletek...

Lehet önteni simán savanyúságra, savanyú uborkára, paprikára, káposztára vagy csak egyszerűen szeletelt hagymára. Fenséges. Kocsonyát meglocsolva a tökmagolajjal nagyon ízletes ételt kapunk, főleg hagymával.

Egyéb ínycsiklandozó ötletek...